به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، علی باقر طاهری نیا معاون پژوهش و فناوری دانشگاه فرهنگیان در برنامه رادیویی «صبح و گفتگو» درباره بیاعتمادی صنعت و دانشگاه نسبت به یکدیگر گفت: رابطه صنعت و دانشگاه یک موضوع کهنه و قدیمی است و سابقه چند ده ساله دارد.
طاهری نیا افزود: امروزه در تعریف دانشگاه کارآمد، عبارت «دانشگاه جامعه پرداز» مطرح شده به این معنا که دانشگاه مسئله جامعه را مسئله و دغدغه خود میداند و برای حل آن تلاش میکند.
استاد دانشگاه با تذکر این نکته که نباید شرکتهای دانش بنیان را در این بخش به عنوان حلقه واسط تلقی کرد، گفت: شرکتهای دانش بنیان حلقهای از زنجیره و چرخه ایده تا تولید ثروت هستند نه یک حلقه واسطه بین دانشگاه و صنعت.
طاهری نیا بحث بی اعتمادی بین صنعت و دانشگاه را ریشه یابی کرد و گفت: بی اعتمادی دانشگاه به صنعت و صنعت به دانشگاه حاصل تجربهای است که در گذر زمان اتفاق افتاده است. در حقیقت دانشگاه، بخش صنعت که نیازمند پژوهش است را متأثر از روابطی میداند که باید از آن به عنوان رابطه بازی و شرکت سهامی استفاده کند.
وی خاطرنشان کرد: امروزه به واسطه اصرار قانونگذاران به ارتباط صنعت و دانشگاه، صنعت به سمت دانشگاه حرکت کرده، اما این حرکت هم با پدیدههایی، چون رابطه بازی و توزیع پروژههای صنعتی در اتاقهای دربسته و غیراداری و شرکت سهامی همراه است یعنی پروژهها را به کسانی واگذار میکنند که خود دوستان بخش صنعت هم ذینفع باشند.